Lotta Geisler har under åren 1992-2015 arbetat som lärare på Lidingö folkhögskola, senare Bromma folkhögskola. Hon är diakon i Svenska Missionskyrkan, utbildad fritidsledare och diplomerad uttryckande konstterapeut. Sen 2014 arbetar hon delvis i Svenska kyrkan och delvis bl a som handledare. Hon har också genomgått grundutbildning och en kvalificeringskurs för bibliodramaledare i Tyskland. Lotta har sedan 1996 varit en stark drivkraft i arbetet med bibliodrama i Sverige. Tillsammans med Lars-Gunnar Skogar startade hon och leder bibliodramaledarutbildningen, sedan 2017 genom Bibliodramainstitutet. Läs mer om hennes personliga erfarenheter av bibliodrama.
Email: lotta.geisler(at)gmail.com
Helene Isborn har verkat som församlingspedagog i Falu Kristine församling i Falun 1990 fram till sin pensionering 2021. Helene kom i kontakt med bibliodrama redan 1981 i Gelnhausen. Hon gick Grundkurs Bibliodrama 2007–2009 och Vidareutbildningen 2012-2013 och har sedan 2008 öppna bibliodraman åtta gånger per år tillsammans med en bibliodramakollega i församlingen – numera som volontär. Under 2010 hade hon bibliodrama med personalgrupper i Falu pastorat och fortbildningar i Västerås stift. Tillsammans med sin kollega håller Helene på att skapa ett bibliodrama till varje pärla i Frälsarkransen, något som ska ge unga konfirmandledare en möjlighet att växa i tro och insikt. I augusti 2022 invaldes Helene i EBN:sekretariat (Europeen Bibliodrama Network) för 2 år.
Helene är förövrigt ordförande i styrelsen för Bibliodramasällskapet i Sverige.
Email: helene.isborn(at)gmail.com
Susanne Lindström, bor i Trollhättan och är församlingspedagog med inriktning vuxna och seniorer i Svenska kyrkan. Hon har kommit i kontakt med Bibilodrama genom Anna-Karin Elfstrand på 90 talet. Sedan gick hon Bibliodrama grundkurs 2012 – 2014. Det förändrade Susanne som pedagog och människa, det gav mersmak genom ”tänket” och förhållningssättet. Hon använder bibliodrama i församlingsarbetet och anordnar bibliodramatillfällen flera gånger under året. Susanne gillar formen av bibelstudium, stimulerande, skapande, plats för kritiskt tänkande, utrymme och gemenskap ger rum. ”Ingen har hela sanningen, alla är delar av den”. Bibeltexten får liv och ger mening genom att dela tro och liv. Susanne är diplomerad bibliodramaledare.
Susanne ansvarar för hemsidan och sociala media i styrelsen.
Email: susanne(at)lindstrom.com
Olle Hilariusson, bor i Solna och är diakon i Equmeniakyrkan. Olle arbetar på Bromma fhs med den diakonala utbildningen. Han är hobbybibliodramatiker, dvs han har ingen dylik utbildning utan kör så gott han kan. Olle är även kassör i sällskapets styrelse.
Email: olle.hilariusson(at)brommafolkhogskola.se.
Eva Andersson, bor i Eslöv. Hon är församlingspedagog och har även arbetat som stiftspedagog. Sedan 2016 är Eva lärare i församlingspedagogik på Svenska kyrkans utbildningsinstitut i Lund. Hon kom i kontakt med Bibliodrama redan i början av 2000- talet på en workshop med Lotta Geisler. Några år senare utbildade hon sig till symbolpedagog. Symbolpedagogutbildningen innehåller mycket berättande, gestaltning, drömmar, tolkning, skapande och musik men har ingen koppling till bibeln. Så när Eva till slut kom till bibliodramautbildningen kände hon att nu var hon hemma. Eva blev klar 2019 och använder bibliodrama så ofta tillfälle ges.
Email: eva.k.andersson(at)svenskakyrkan.se
Susanne Ågren arbetar som grundskollärare i tidigare åldrar. Hon använder drama som verktyg i sin undervisning för att få eleverna motiverade. Hon arbetar även med dramaprofil för mellanstadiet. Hon har gått en regiutbildning i 3 år på kulturama ( 1993-1996). Susanne har jobbat som frilans som skådis och regissör i olika projekt i och utanför svenska kyrkan. Hon har genomgått grundutbildning för bibliodramaledare (2005/2007). Susanne har läst teologi i 3 år.
Email: nanne122(at)hotmail.com
Anna Gradin bor i Västerbotten utanför Umeå och kom i kontakt med bibliodrama 2002 på en workshop med Lotta Geisler och Stefan Sjöblom. Det gav mersmak och ledde till både grundutbildning och vidareutbildning inom bibliodrama. Pedagogen hade “hittat hem”. Under åren som konsulent i Studieförbundet Bilda fanns möjlighet att prova bibliodrama i olika församlings- och ledarutvecklingssammanhang där bl a några studieresor till de heliga platserna genomfördes. 2013 har utvecklandet av biblidrama online skett och gjort bibliodrama tillgängligt trots avstånd och upptagenhet. Bibliodrama online är inte sämre, det är annorlunda!
Efter ett antal år på Umeå folkhögskola arbetar Anna i dag som församlingspedagog i Vännäs.
Email: annagradin777(at)gmail.com